Støt miljøet med økologisk street food

Økologisk street foodI det netop overståede valg er der blevet snakket meget om den grønne omstilling, og den kan du bidrage til ved at købe økologisk street food. Den danske gademad er nemlig ofte lavet efter principper, der i høj grad tilgodeser økosystemet. Det betyder, at langt det meste mad, der bliver lavet på de små madboder, man kan finde rundt omkring i Danmark, er lavet efter en række principper om bæredygtig mad. Her kan du læse, hvad det er, der gør gademaden i Danmark til bæredygtig.

Derfor er street food i Danmark ofte miljøvenligt

Der er en række grunde til, at gademad er væsentligt mere bæredygtigt end det mad, du kan købe på restauranterne:

  • Street food boderne er mere omstillingsparate. Det betyder, at de laver mad af de råvarer, der kan findes på dagen
  • Gademad er også typisk baseret på restvarer. Derfor benytter man alt det mad, man har
  • Da gademad er hurtigt at tilberede og har lang holdbarhed, er der næsten aldrig noget, der bliver smidt ud

Det helt store miljøproblem, når man kigger på danskernes madforbrug, både derhjemme og i restauranterne, er, at der bliver levnet enormt meget mad. Når vi laver mad derhjemme, smider vi typisk rester ud, hvilket er enormt usund for miljøet. På restauranter lader folk ofte en masse mad ligge på tallerkenerne, og dette er køkkenerne nødt til at smide ud af hygiejniske grunde. Det er dog ganske anderledes på de madboder, der findes på gaderne. Her serverer man nemlig typisk små portioner, som bliver spist op af kunderne. Derudover serveres street food på friske råvarer, som er doseret til den efterspørgsel, der er. På denne måde sørger man for, at hverken gæsterne, kokkene eller restauranterne smider mad ud. Det er i sidste ende det, der kan hjælpe den grønne omstilling i gang i Danmark.

Del denne artikel...Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *