Det varmeste år i Europa

2018 blev det varmeste år grundet klimaændringer.2018 blev det varmeste og mest solrigeste år der nogensinde er målt i Europa. Det anslår en ny klimarapport fra National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA, fast. Temperaturen blev målt til 1,78 grader varmere end normalt.

Resultatet har dog ikke overrasket flere meteorologer, der fortæller, at vi lige nu oplever en voldsom acceleration i temperaturstigninger i Europa. Siden 1980’erne er temperaturen steget med ca. 0,43 grader per årti og nu er temperaturen altså steget med hele 1,78% på blot et år.

Ifølge eksperterne er det fortsat drivhusgasser og fossile brændstoffer fra f.eks. kul, olie og gas der er den væsentlige årsag. Derudover påvirker fældning af skove og opdræt af kvæg i høj grad vores resultaterne. 2018 har også været året hvor vi har oplevet mere ekstremt vejr og temperaturforskelle.

Unge går på gaden i klima-demonstrationer

Netop dette har betydet flere klima-demonstrationer herhjemme og i udlandet, hvor især unge forsøger at få politikkerne til at handle på de klimaændringer vi nu mærker. Det giver i øvrigt god mening at det er de unge der går forrest. Det er deres fremtid og hvis der ikke handles nu, vil det få store konsekvenser for deres og de kommende generationers liv.

2018 skulle efter sigende være det næst varmeste år siden 1873. Dette på trods af at vi faktisk oplevede sibirisk kulde i februar måned.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *