Apple vil styrke deres grønne profil

Apple miljøDen amerikanske elektronikgigant Apple, der er producenten bag blandt andet iPhonen, ønsker at hjælpe med at passe bedre på vores planet. Der er nemlig gået sport for firmaer i at melde ud, at de ønsker at styrke deres grønne profil fremadrettet. Miljøvenlighed og bæredygtighed er to af de temaer, der diskuteres allermest blandt verdenstoppen i disse år. Flere mener, at elektronik-virksomhederne bør tage større ansvar for deres pres på miljøet, fordi elektronik-producenterne netop er dem, der er med til at forværre miljøets tilstand. Derfor vil det uden tvivl falde i god jord hos mange, at Apple nu melder ud, som de gør.

Sådan vil Apple konkurrere på miljøvenlighed og bæredygtighed

Amerikanske Apple har fremlagt flere konkrete tiltag, der skal styrke deres grønne profil i fremtiden:

  • Det første tiltag er programmet Apple Renew, der skal sikre, at man har mulighed for at aflevere sine Apple-produkter i en fysisk butik. På den måde undgår man, at vi ikke smider elektronik på lossepladsen.
  • Det andet tiltag hedder Liam, der er en maskine, der kan splitte din iPhone ad, for at bruge de ting og sager, der stadig kan gøre gavn i andre elektroniske ting. På sigt kunne man forestille sig at Liam også kunne splitte andre produkter eller iPhone tilbehør fra hinanden.

Med disse to forslag forsøger Apple altså at gøre en ende på de kritikere, der ikke mener, at de tager deres position i forhold til miljøet alvorligt. Forslagene blev fremlagt på et pressemøde, der skulle bruges til at gøre verden klar over, at Apple har tænkt sig at tage miljøet seriøst. Det er altså helt tydeligt, at Apple forsøger at udvide deres profil, der tidligere har heddet elektronikgigant til nu også at være en grøn elektronikgigant. Det skal blive spændende at se, om de fremlagte forslag bliver sat i verden, og ikke mindst at se, hvordan befolkning tager imod dem.

Kommentarer
  1. Henrik P

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *