Fun facts om den miljørigtige solcelle

Der er mange sjove og nyttige ting, man kan hive op ad hatten, når det handler om solenergi og de små celler, der kan give strøm til en bolig.

En solcelle i Danmark er ikke langt fra Sahara

Solcelle i sahara giver miljøvenlig elektricitet.Der er mange solskinstimer i Danmark, faktisk cirka 1800 om året, og det er meget strøm, hvis man har et solcelleanlæg. Her vil man kunne producere 1000 kWh pr. m2 eller 1250 kWh pr. m2, hvis man har en flade, der vender den rigtige vej.

Mange tror ikke, at der er meget strøm at hente i Danmark, fordi vi er placeret på et tempereret klimabælte, men du vil sikkert bliver overrasket over, hvor meget solenergi, der produceres i Danmark. Faktisk producerer en solcelle i Danmark cirka halvt det samme som en solcelle i Sahara.

Faktisk skal man ikke bruge meget af Danmarks areal, hvis man skulle dække hele Danmarks strømforbrug. Et areal på størrelse med Lolland fyldt med solceller vil give nok strøm til at holde Danmark kørende året rundt.

Den miljørigtige solcelle er ikke godt nok kendt i Danmark

Beregner man solcellekapaciteten pr. indbygger i Danmark, er den meget lavere end i resten af Europa. Dette er måske netop, fordi danskerne ikke kender til de mange fun-facts omkring solceller og det energi, de kan give.

Til gengæld er der et stort potentiale i et land som Danmark, hvor der er mange oplagte steder til at placere teknologien. Tager man et hurtigt kig i de mange villakvarterer i Danmark, vil man kunne se, hvordan rigtig mange tage, garager og landsbrugsområder er ideelle til solcelleanlæg. Det handler altså blot om at få danskere til at indse, at der er en miljømæssig og økonomisk gulerod at hente ved at investere i teknologien til ens egen bolig, boligforening eller den virksomhed, som man arbejder i.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *