Fem miljømærker du ikke kendte til dit skrivebord

Mange danskere kender miljømærker som fairtrade-mærket og svanemærket. Her kommer en række miljømærker, som du måske ikke kendte, når du køber møbler, men som kan være meget nyttige i din jagt efter det helt rigtige skrivebord. Cyklusmærket er vigtigt at kigge efter, når du skal finde papir til dit skrivebord. Cyklusmærket garanterer at produktet er 100% genbrugspapir, hvilket vil sige, at det er miljøskadeligheden i produktet er minimeret voldsomt meget. Skal du finde papir til bordet i kontoret, er det altså værd at kigge efter cyklusmærket.

Genbrug til skrivebordet

skrivebord med miljø mærke

Er du allerede blevet vild med genbrug, vil du helt sikkert også blive vild med dette miljømærke til dine kontormøbler. Den blå engel er et tysk miljømærke, der kun kan bruges på genbrugsvarer. Finder du miljømærket ovenpå dit nye skrivebord, kan du altså være helt sikker på, at det er en genbrugsvarer, og at du gør miljøet en tjeneste ved at købe det. Du kan også kigge efter Beegrenmærket til dine plastvarer på skrivebordet. Miljømærket sikrer, at alle plastdele er lavet, af genbrugeligt plast. Her er der altså en god mulighed for, at skåne miljøet så meget som muligt.

Minimale miljøkonsekvenser for skriveborde

Skal man begrænse miljøkonsekvenserne endnu mere, kan det være en fordel at kigge efter TCO 99-mærket. Dette miljømærke sørger for, at dit skrivebord er lavet ved hjælp af mindst mulige skadelige stoffer, det lavest mulige strømforbrug, og at det er bedst muligt forberedt inden anvendelse, så du ikke skal bekymre dig om det. Sidst men ikke mindst, skal du selvfølgelig også være opmærksom på et helt bestemt mærke, når du f.eks. drikker et glas mælk ved et af kontorets skriveborde. Øko-mærket som langt de fleste kender fra supermarkedet sørger for, at de varer, der er brugt til at lave produktet er godkendt af EU’s regler for økologik.

Kommentarer
  1. Line Madsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *