Solenergi skal forsyne elektriske kontormøbler

Fremtidens hæve sænkeborde og kontormøbler drevet af solceller.Elektriske kontormøbler, som f.eks. et hæve-/sænkebord, bruger meget strøm. Også når bordet er på ’standby’, bruger det strøm, hvilket selvfølgelig er irriterende for de virksomheder, der gør brug af rigtig mange af denne type borde. Derfor bliver der i øjeblikket forsket i, om det er muligt at bruge solceller og heraf grøn energi til at dække strømforbruget ved et hæve-/sænkebord.

Samtidig er der blevet arbejdet med en teknik, der bruger mindre strøm end almindelige hæve-/sænkeborde gør i dag. Det vil være revolutionerende for mange danske virksomheder, hvis deres elektriske kontormøbler kan køre udelukkende på solcelleelektricitet, så de dermed kan slippe for den ekstra-store elregning, de i øjeblikket betaler.

Solceller kan forsyne dine kontormøbler med grøn energi

Konklusionen på projektet er, at det har vist sig, at der er nok lys til rådighed i et almindeligt kontor til at skabe strøm ved hjælp af solceller. Det betyder altså, at vi i fremtiden kan få solcelledrevne kontormøbler, der både er godt for miljøet og økonomien. Resultater, der viser, at et hæve-/sænkebords elforbrug kan blive dækket af solceller betyder, at forskerne bag projektet har fået blod på tanden. En af de helt store syndere på elregningen, er de mange apparater, der nok har et lavt elforbrug, men som skal være tændt konstant, det vi også kender som standbyfunktionen.

Man regner med, at der i Danmark findes 500.000 hæve-/sænkeborde i de danske hjem og virksomheder. De forbruger tilsammen 8.760.000 kWh om året, hvilket svarer til en årlig CO2-udledning på 4.380 tons. Dette kan man med disse resultater potentielt spare væk, hvilket vil være en utrolig sejr for miljøforskningens fremtid og moral. Man forventer, at endnu flere danskere og virksomheder i fremtiden vil stifte bekendtskab med elektriske hæve-/sænkeborde og kontormøbler, og det er netop det faktum, der gør nyheden om solcelledrevne kontormøbler så interessant.

Hos miljørejsen ser vi positivt på de nye miljøtiltag indenfor kontormøbler og vi glæder os til at følge udviklingen nærmere indenfor kontorbranchen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *