Miljøskånsom rengøring af din brusevæg i glas

Miljøskånsom rengøring af din brusevæg i glasHar du en brusekabine lavet af glas derhjemme, kender du det sikkert. Man har lige fået etableret sin nye flotte og stilrene væg, men inden længe er den helt kalket til og snavset. Her er et par gode råd, hvis du vil holde din glasvæg ren og pæn uden kalkpletter overalt. Overholder du dem, kan din glasvæg holde sig som ny i meget lang tid.

Brug gummiskraberen til din brusevæg

Den nemmeste og mest miljøvenlige måde at holde en brusevæg i glas ren er ved at købe en gummiskraber, der kan fjerne det vand, der ellers vil danne kalk på glasset. Når du er færdig med skraberen, kan du med fordel bruge et håndklæde, så du er helt sikker på at undgå de unødige kalkaflejringer.

Har du forsømt skraberen, kan du bruge nogle af de rengøringsmidler, der egner sig godt til glasvægge. Der er ikke behov for et meget stærkt rengøringsmiddel, så for at skåne miljøet kan det klart anbefales at bruge et mildt middel til glasvæggen. Når du er færdig med skraberen, er det vigtigt, at du skyller overfladen med vand, og derefter bruger en klud.

Eddike fungerer godt på brusevægge i glas og skåner miljøet

Er snavset eller kalket mere fastgroet, kan det være en god idé at benytte sig af mere eddikebaserede rengøringsmidler, f.eks. husholdningseddike da dette ikke belaster miljøet. Det er dog vigtigt at huske, at man ikke skal bruge svampe eller klude, der direkte kan beskadige glasruden. Sørg derfor for at brug en blød klud til at klare ruden med.

Der er en lang række husråd, der også kan være gode, hvis man ikke kan holde sin glasrude ren og samtidig vil skåne miljøet. Det nemmeste i alle tilfælde er dog, at passe godt på sin brusevæg i glas ved at bruge en gummiskraber, og derefter tørre op med en klud.