Krav: Algebehandling kræver miljøgodkendte rensemidler

Algebehandling godkendt algemiddelNår foråret inden alt for længe begynder at banke på døren, vælger mange danskere at give deres tag, fliser eller facader en algebehandling. Hyrer man professionelle folk til at klare opgaven, er det vigtigt at tjekke, at deres behandlingsmidler er godkendte produkter. Det er nemlig lovpligtigt at behandle med godkendte midler hvad end det drejer sig om tage, facader eller noget helt tredje.

Det står i kemikalielovens §33, at ”firmaer, som forhandler algemidler eller bruger dem erhvervsmæssigt til algefjernelse må kun bruge produkter, som er godkendt af Miljøstyrelsen.”

Og ifølge Miljøstyrelsen viser det sig nemlig, at ikke alle professionelle firmaer lever op til kravet om godkendte behandlingsmidler. Og det kan være meget skadeligt for miljøet.

Ting som du skal vide om algebehandling af tage, facader og fliser

  • Der findes fire godkendte algebehandlingsmidler i Danmark
  • De indeholder alle nonanoic acid/pelargonsyre
  • Det er en god idé at frakoble afløbet fra tag til kloak, mens algebehandling udføres

Selvom et algebekæmpelsesmiddel er godkendt af Miljøstyrelsen, betyder det ikke at indholdet af midlet ikke er farligt. Godkendte midler til algebehandling indeholder ofte farlige kemikalier. Det betyder, at de skal omgås med omtanke og forsigtighed. Det fremgår af produktets etikette, hvilke forholdsregler man skal tage sig ved benyttelse af algebehandlingsmidlet. Er du det mindste i tvivl, bør du altid tage kontakt til et erfarent firma der skilter med miljøgodkendt algebehandling for at få den bedste vejledning.

Hvis du vil give din boligs tag en algebehandling, er det en god idé at skåne miljøet ved at frakoble afløbet fra tagets tagrende til kloakken. Midlerne, som bruges til at fjerne alger fra tag, fliser og facader er nemlig også effektive mod de naturlige alger, som er del af økosystemet i vores vandløb.

Overvejer du en algebehandling her til foråret, så sørg for at tjekke, at firmaet som du hyrer, kender til lovgivningen på området. På den måde er du med til at sikre miljøet fremover.

Kommentarer
  1. Jacob Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *