Brug naturmidler til at rense dine fliser

Rensning af fliser og træterrasse.Først skinner solen og en time senere regner det uafbrudt. Det fugtige, våde klima i Danmark er desværre perfekte vilkår for de grønne alger. De vokser hurtigt, og mange danskere står med et problem på halsen, når algerne har kastet sig over deres havefliser. Flere er herefter i tvivl om, hvordan rensningen skal foregå.  For mange er der tvivl om, hvorvidt algemidler med god samvittighed kan bruges i kampen mod de grønne pestilenser.

Igennem årerne er der nemlig kommet mere strikse regler på området, i forhold til den skade som en fliserens kan gøre på miljøet. Selvom algerne kan komme og gå, så risikerer man i samme omgang at forurene ens jord omkring ens bolig, så det ender med at gå ud over haven, planter og andet, end hvis algerne stadig sad på fliserne. Derfor er altid vigtigt at tjekke op på miljøreglerne, før man igangsætter en algebehandling af fliser.

Naturmidler gør aldrig skade

Faktisk kan en kost og ganske almindelig vand klare det meste. Det er en gammeldags løsning, men den er særdeles effektiv og noget nær den mest optimale, hvis du vil skåne fliserne i samme ombæring. En højtryksrenser kan være nyttig, men den kan også gøre skade på flisernes overflade med sin kraft. Algerne vil ganske vidst være væk, men det er flisens overflade også og så nedbrydes de hurtigere i det hårde klima. Den bedste metode til rensning er masser af knofedt i starten, og hvis der er nogle ekstra genstride alger, så kan de fjernes – forsigtigt – med højtryksrenseren. Du kan også få et algefirma til at stå for en fliserens af alger og mos, hvis du er i tvivl om hvordan du gør i praksis.

I denne video kan du se hvordan en fliserens foregår i praksis: https://www.algeteknik.dk/algebehandling-fliser

Det er meget afgørende, at du husker at læse etikken grundigt igennem. Så kan du sikre dig, at midlet eller kemikaliet overholder de regler, der er blevet bestemt af Miljøstyrelsen. Hvis du er i tvivl om midlet kan bruges eller ej, så står der et telefonnummer til Miljøstyrelsens rådgivere. Her kan du få vejledning om, hvorvidt du kan eller må benytte det pågældende middel til at rense dine fliser.

Kommentarer
  1. Jens Mikelsen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *