Er din iPhone blevet en miljøbelastning?

Apple iPhoneI den seneste uges tid har der været meget omtale omkring et dokument, som er blevet opdaget på Apples website, der fortæller, hvor lang tid deres iPhone tilbehør holder og særligt omkring levetiden af deres iPhone, iPad, Macbook.

Dokumentet er blevet tilgængeligt fordi, at Apple har regnet på miljøbelastningen og for at gøre det, var de nødt til at sætte et estimat for, hvor længe deres produkter i gennemsnit kan holde. For at udføre testen har Apple sammenlignet tal og data fra deres laboratorier med de data, som de får fra deres kundekartotek.

Hele testen går ud på at finde ud af, hvor stort et energiforbrug og udledning af CO2 Apple vurderer, kan henføres til deres enheder. For at lave denne beregning, har Apple forudsat at en iPhone-bruger i gennemsnit har deres telefon i tre år.

Dit iPhone tilbehør holder længere end tre år

Man skal ikke tage det alt for bogstaveligt, at Apple har sat levetiden til at være tre år for en iPhone. Det betyder ikke, at man kan forvente at skulle smide sin telefon ud eller til genbrug, efter man har haft den i tre år. Men fra producentens side kan det være vigtigt at vide, hvor lang tid deres kunder typisk har deres telefoner, inden de får en ny. Hvis forbrugerne i gennemsnit har deres iPhone tilbehør i tre år, så giver det ikke mening for Apple at forske i, hvordan de laver en mere miljøvenlig telefon, hvor tit de skal udvikle en ny telefon og om levetiden kan forlænges.

Der har i den seneste tid været stor kritik af Apple i forhold til deres mobiltilbehør og andre produkter, fordi man ikke mente, det var fair, at de forventede at en iPhone skulle udskiftes efter tre år. Men det er altså heller ikke tilfældet. Apple har selv undersøgt, at der typisk går tre år, inden deres forbrugere udskifter telefonen. Samtidig glæder det os her på Miljørejsen at se, at Apple tager miljø og klima seriøst i deres udvikling.

Er det tid til nyt iPhone tilbehør så klik her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *