Flere frisørsaloner bliver grønne

Miljøvenlig frisør i ÅrhusDer er opstået en helt ny trend, når det kommer til, hvilken frisør man skal vælge i Danmark. De grønne, økologiske frisører bliver nemlig flere og flere i takt med, at danskerne ønsker at sætte fokus på miljøet og på de naturlige, økologiske produkter. Kigger man på det danske frisørmarked, er det heldigvis også nemt at skifte til en miljøvenlig frisørsalon, næsten uanset hvor i landet man bor. Der er dog et par ting, man bør vide, inden man vælger, om man vil klippes ved en grøn eller en helt regulær frisør.

Her skiller en grøn frisør sig ud

Der er mange ting, der skiller de grønne og ikke-grønne frisører fra hinanden. Man skal nemlig have et såkaldt ”grøn-salon”-mærke, hvis man skal have et kvalitetsstempel på, at man ikke arbejder med produkter, der er usunde for mennesker eller naturen. Hvis man vil have dette stempel, er der en lang række krav, man skal opfylde som virksomhed:

  • Den daglige leder skal have en bred viden omkring kemi og sunde produkter
  • Der skal kun være ansatte, der enten har en fireårig uddannelse, eller er elever
  • Der må ikke være nogle af de kemiske stoffer, der findes på Grøn Salons forbudtliste i nogle af de produkter, der er i butikken.
  • Frisørsalonen skal være meget opmærksom på kunder, som enten har allergi eller er overfølsomme
  • Hårafblegning må ikke komme i kontakt med hovedbunden
  • De rengøringsmidler, der bruges til at gøre rent med, skal være miljømærkede
  • Serverer man kaffe eller lignende produkter i salonen, skal de være økologiske
  • Den enkelte frisør skal uddannes af den daglige leder om betydningen af Grøn Salon kvalitetsstemplet.

Hvis man opfylder alle disse krav, kan man være sikker på, at man får det grønne kvalitetsstempel som miljøvenlig. Dermed kan du også være sikker på, at din frisør har grønne fingre, hvis du ser kvalitetsstemplet. Idag er primært i storbyerne at de grønne frisører holder til men eksperter vurderer, at vi i fremtiden vil se et stort skift i markedet, i takt med kunderne prioriterer miljøet og økonologi.

Kommentarer
  1. Line

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *