Sådan skaber du et miljøvenligt kontor

Tips til at indrette et grønt og miljøvenligt kontor.Hvis du går op i at have et miljøvenligt kontor, så er du ikke alene. Mange firmaer er allerede begyndt at gøre en indsats for at skabe et bedre miljø. Nogle få af de initiativer som virksomheder i dag kan deltage i for at støtte miljøet inkluderer blandt andet “ingenco2”, “vitaplus”, “Blå Flag” og mange flere. Det handler f.eks. om at donere penge til gode formål, undgå papirspild, benytte bæredygtige kontormøbler og drive et miljøvenligt kontor. Dette falder også godt i spil med mange menneskers ønske om at leve miljøvenligt. Der er ingen tvivl om at et større fokus på den grønne levestil har været med til at aktivere flere på arbejdsmarkedet. Hvis du vil skabe et grønt kontor så er der flere ting du kan gøre.

Få en miljøvenlig arbejdsplads

Et grønt og miljøvenligt kontor kan både være på arbejdspladsen men i særdeleshed også hjemme i privaten, da det er de to steder hvor vi opholder os mest.

For det første er det en god idé at få hjælp af en tømrer, der har erfaring med at bygge miljø- og klimavenligt. Den store efterspørgsel efter lavenergi og klimavenligt byggeri har gjort, at der idag er langt flere muligheder for at skabe et grønt kontor i dialog med en dygtig tømrer. Dette er f.eks. oplagt hvis du står og skal ombygge dit hjem. Her vil en håndværker kunne hjælpe dig med at finde den rette løsning.

Den anden anbefaling handler om at tænke over de produkter du vælger til dit kontor. Når du skal male væggene kan du f.eks. bruge bæredygtig maling, der ikke udleder skadelige stoffer, som både er usundt for dig og klimaet.

Sidst men ikke mindst skal du sørge for at vælge kontormøbler i bæredygtige materialer. Her vil du formentlig opdage at møbler som disse er en anelse dyrere, da produktionen af dem har været længere og dermed dyrere. Heldigvis skulle du kunne finde alt fra hæve sænkeborde til kontorstole, reoler mfl. produkter i brugte kontormøbler. Der er derfor det som de fleste mangler til at indrette en miljøvenlig arbejdsplads. Held og lykke med at skabe dit nye og grønne kontor!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *