Solceller – Godt for miljø og din pengepung

Markedet for solceller er siden 2011 eksploderet, hvor flere danskere nu for alvor har budt solenergi indenfor i hjemmet. Ifølge nyere tal, er der i November 3. gange så mange der har ansøgt om at få et solcelleanlæg monteret sammenlignet med Januar. Årsagen til den store vækst finder vi bl.a. hos danskerne, der har set en god forretning i at investere i solpaneler, samtidig med at de bidrager til et bedre og renere miljø. Og det er især denne kombination der har drevet den store efterspørgsel igennem de seneste år. Ikke nok med kan vi spare på pengepungen, vi kan også bidrage til den globale indsats med, at begrænse Co2-udslippet i miljøet.

Større fokus på miljø og klima

Solceller er godt for både miljø, klima og din pengepung

I takt med at vi har forstået årsagen til de klimaændringer vi oplever, er vi begyndt at tænke mere over hvad der er skadeligt for miljøet. Vi ser bl.a. at det gamle oliefyr bliver skiftet ud med jordvarme og solceller, danske hospitaler satser grønt ved at behandle patienter med hjælp fra solenergi og i den kollektive trafik, finder vi flere busser der drives af solceller på taget. Derudover har vi bemærket at flere P-huse også får monteret solcellepaneler på taget. Det er en udvikling som først lige er begyndt, der er nemlig rigtig mange fordele ved solcelleanlæg når vi taler om miljø.

Samtidig er det blevet billigere at investere i solcelle-systemerne. Regeringen har åbnet op for en støtteordning, der vil give skattemæssige fordele, med mulighed for at videresælge overskydende strøm til EL-nettet. Støtten er dog endnu ikke klar men skulle være lige på trapperne. Dermed bliver det billigere at komme igang og når solcelleanlægget først er monteret, kan der spares rigtig mange penge hver måned, afhængig af effektivitet. Ifølge vores analytiker, vil støtteordningen sætte gang i flere miljøbevidste initiativer.

Hold dig opdateret på udviklingen af solceller

Støtteordningen skulle som sagt være lige på trapperne. Den er dog desværre trukket ud i flere omgange, hvorfor det kan være en god idé at holde dig opdateret på udviklingen, hvis du går med egne planer om at installere et solcelleanlæg. Vi ser solceller som et godt intiativ til at begrænse udslippet af skadelige partikler i miljøet. Samtidig kan man som privat boligejer eller virksomhed opnå store besparelser på EL.