Er tagrensning skidt for miljøet?

Skal du give dit tag en tagrensning.Mange danskere får hvert år foretaget en tagrensning, fordi det er vigtigt at vedligeholde sit tag, for at forlænge levetiden og holde det pænt. Det er nemlig ikke bare dejligt, at taget ser pænt ud, men det er også betryggende at vide, at det er i god stand. Dette vil de fleste boligejere liste som grunde til, at de får foretaget en tagrensning. Men er det egentligt nødvendigt at få foretaget en tagrensning og hvordan bør man forholde sig til miljøet? Det kigger vi nærmere på her.

Tagrensning: Tag altid hensyn til miljøet

Debatten er opstået, fordi der som sagt er mange danskere, der hvert år bestiller en tagrensning hos et af de mange firmaer, der udfører rensning af tage. Og det er ikke altid nødvendigt at udføre en tagrensning, selvom taget kan se beskidt ud. Det er nemlig ofte kun rent kosmetisk, at taget har godt af at modtage behandling. Omvendt kan det være meget skadeligt for miljøet, hvis det bliver udsat for nogle af de behandlingsmidler, som de store firmaer anvender til at behandle de danske tage. Flere firmaer er netop kommet i søgelyset, fordi de har anvendt ulovlige midler i deres tagrensning eller algebehandling.

Det er for eksempel midlet Rodalon, der kan være skadeligt for miljøet, hvis det ikke anvendes korrekt. Det er meget vigtigt, at man er ekstrem opmærksom på ikke at spilde noget, når man arbejdet med så giftige midler. Derfor skal man overveje, om det er umagen værd at behandle taget og hvis det er, overveje at bruge en fagmand til sin tagrensning, for at undgå en miljømæssig katastrofe og et godt resultat.

Overvej at skifte tag fremfor en rensning

Hvis det er et gammelt tag, man har læggende på huset, så kan det være, at man alligevel skal have lagt et nyt tag inden for en anskuelig årrække. Og så er spørgsmålet, om det kan svare sig at bruge tid, kræfter og ikke mindst penge på at rense taget, hvis det alligevel kun er for kosmetikken, at man vælger at gøre det. Det er i hvert fald nogle vigtige overvejelser, man som boligejer skal gøre sig.

Måske overvejer du selv at stå for din tagrensning. I såfald bør du altid sætte dig godt ind i både det praktiske arbejde og ikke mindst, midlerne der skal anvendes. Hold øje med mærkningen for at sikre, at det er miljøgodkendt, da ulovlig brug kan medføre store bøder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *