Flere vælger et miljøvenligt garderobeskab

Der er mange ting der er en nødvendighed, når man skal indrette sin bolig. En af de mest uundgåelige møbler i hjemmet er klædeskabet, hvor man både kan have sit tøj og andre småting. Selvom garderobeskabet har været i de danske hjem i meget lang tid, er der begyndt at ske en udvikling. Skabene er grønne. Da de fleste klædeskabe er lavet af træ, kan de belaste en hel del på diverse skove rundt omkring i verden. For at sikre at de mange nedfældede træer ikke skader miljøet, er der en række initiativer, der kan benyttes, så man er sikker på, at ens garderobeskab ikke er dårligt for miljøet.

Svaner og blomster på garderobeskabet

Garderobeskab skåner miljøet

Der er en hel række mærker, du kan bruge til at finde ud af, hvor meget dit garderobeskab skader miljøet. Er det svanemærket, kan du være sikker på, at det er en af de mindst belastende varer på markedet. Svanemærket er derfor en god idé at få sat ind i soveværelset og garderoben. Man kan også kigge efter miljømærket, der er symboliseret bed en blomst. Blomsten er et europæisk miljømærke og vil sørge for, at de materialer, der bruges i din garderobe, tager højde for sundhed og desuden for, at kvaliteten er god.

Fairtrade garderobeskabe

Et andet mærke, der kan være fordelagtigt at kigge efter, når du skal møblere soveværelset er fairtrade-mærket. Finder du sådan et mærke på din garderobe, betyder det, at produktet er udarbejdet med henblik på at fremme arbejds- og levevilkårene for de fattigste i verden.

Hermed sikrer du, at du ikke bidrager til økonomisk uretfærdighed og børnearbejde, ved at tjekke om dit garderobeskab har et fairtrade-mærke. I det hele taget kan man gå ud fra, at jo flere mærker skabet har, desto bedre er det for miljøet.